Merijn Zeeman: 'Wout van Aert en Dylan van Baarle delen kopmanschap in 2023'

Team Jumbo-Visma mag zich de meest succesvolle wielerformatie van de afgelopen drie seizoenen noemen. Met de komst van Dylan Van Baarle is het sterrenensemble nog sterker geworden.

Paris-Roubaix Elite 2022

Aan toprenners geen gebrek bij Jumbo-Visma. Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Primoz Roglic... Ze horen allemaal bij de allerbeste renners ter wereld. Vanaf volgend seizoen mag de winnaar van de jongste editie van Parijs-Roubaix zich ook in dat rijtje plaatsen. Dylan van Baarle maakte de overstap van INEOS Grenadiers naar de troepen van Richard Plugge.

Met de transfer van Dylan van Baarle wordt uiteraard de vraag gesteld hoe die zich gaat verhouden tegenover Van Aert. Beide heren reden voorheen rond als concurrenten en deelden zelfs het podium in Roubaix.

Van Baarle vertelde eerder al dat Van Aert enthousiast is over zijn komst en dat Belg de absolute kopman blijft. In gesprek met VeloNews klinkt het nu toch anders bij ploegleider Merijn Zeeman.

"We denken dat Wout van Aert en Dylan van Baarle het kopmanschap zullen delen, samen met Tiesj Benoot en Christophe Laporte", vertelt Zeeman.

"Ik verwacht ze alle vier te zien in de finale. Daarna is het aan ons om een strategie te bepalen die de ploeg de grootste kans geeft op de overwinning."

Het lijkt er dus op dat er geen sprake is van een absoluut kopmanschap voor Wout of Dylan. "Ze zullen beiden het team leiden. Het koersverloop zal dan samen met andere factoren bepalen wie voor de overwinning gaat rijden en wie moet knechten. We zullen wel zien hoe het loopt", aldus Merijn Zeeman.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022