Primoz Roglic over eventuele transfer: 'Waar kan ik heen als ik al bij de beste ploeg ter wereld zit?"

Primoz Roglic groeide bij Team Jumbo-Visma uit tot wereldtopper. Een vertrek is dan ook nooit aan de orde geweest, vertelt de Sloveen.

La Vuelta ciclista a Espana 22-14

Roglic nam onlangs plaats achter de microfoons van Radio Slovenia Channel 2, waar hij onder meer praatte over 2023. Ook kwam zijn status binnen Team Jumbo-Visma ter sprake. En of die anders is geworden sinds de Tourwinst van ploegmaat Jonas Vingegaard. "We zullen zien dat het voor mij betekent."

Roglic ziet het niet als nadeel, want hij denkt er zelf ook enkel sterker van te worden. "Zware competitie zorgt ervoor dat je een betere versie van jezelf moet worden en mijn doel is dan ook om volgend jaar nóg beter te worden. We hebben verder nooit ruzie gehad. Maar als we dat hadden, zou ik optimistisch zijn. Ik ben een stuk groter dan hij, haha."

Proces

In het verleden is weleens geschreven dat Roglic naar een andere ploeg kon. "Er zijn altijd speculaties, maar we weten allemaal dat ik nog een contract heb bij de ploeg. Al is niets voor eeuwig in de sport en in het leven. De ploeg en ik zijn samen gegroeid. Dat proces is niet over één nacht ijs gegaan. Dan moet je jezelf ook afvragen: als ik van ploeg verander, moet ik weer door dat hele proces. En waar kan ik heen als ik al bij de beste ploeg ter wereld zit?"

Roglic gaat nog dieper in op de stappen die hij met Team Jumbo-Visma heeft gezet tussen 2016 en nu. "Er waren een hoop dingen die we moesten leren en we leren bovendien nog steeds. We kunnen niet stoppen nu we een paar koersen en zelfs de Tour de France gewonnen hebben. Als je denkt dat je genoeg hebt geleerd, dan leert het leven je snel genoeg een les. Je moet altijd innovatief blijven denken, altijd proberen om een stap voor te liggen op de rest."

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022