De concurrenten van Remco Evenepoel: ook deze renners hebben hun deelname aan Giro al bevestigd

Remco Evenepoel heeft de knoop doorgehakt en kiest in 2023 voor de Giro d'Italia. Ook enkele van zijn concurrenten voor de eindzege hebben hun deelname al bevestigd.

Binche-Chimay-Binche 2022

Met 70 tijdritkilometers verdeeld over drie tijdritten is het deze keer een Ronde van Italië voor de tijdritspecialisten. De klimmers daarentegen zullen in de Tour van volgend jaar een parkoers op hun maat vinden. Ontdek hier de kandidaten voor de eindzege die hun deelname al bevestigden, de renners die nog twijfelen en de renners die zeker al voor de Tour kiezen.

De Australiër Jai Hindley komt met zekerheid zijn titel verdedigen. Hij versloeg tijdens de vorige editie voormalig Giro winnaar en olympisch kampioen Richard Carapaz en de Spanjaard Mikel Landa.

Ook de Brit Geraint Thomas verkiest de tijdritkilometers van de Giro boven het klimwerk in de Tour. 'G' eindigde het afgelopen seizoen op het podium van de Tour, na Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar en is dus een gevaarlijke concurrent voor Remco Evenepoel.

De jonge Portugees João Almeida zal eveneens aan de start verschijnen. In 2020 eindigde de piepjonge Almeida op amper 21-jarige leeftijd al vierde in het eindklassement van de Giro. De voorbije twee seizoenen loste hij maar gedeeltelijk de verwachtingen in.

Tot slot kiest ook Thymem Arensman volgend seizoen voor de Italiaanse ronde. Arensman is nog maar 22 en één van de revelaties van het voorbije seizoen. In de Vuelta eindigde hij knap op een zesde plaats.

Tour

Veel renners hebben ook al hun deelname aan de Tour bevestigd. Deze hoeft Remco Evenepoel dus niet te vrezen. De voornaamste namen zijn Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Egan Bernal, Enric Mas en Richard Carapaz.

De Sloveen Primoz Roglic, de Colombiaan Miguel Ángel López en het piepjonge Spaanse toptalent Carlos Rodríguez hebben vooralsnog geen keuze gemaakt.

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022