Tim Merlier heeft bijzondere manier om te weten of hij in vorm steekt: 'Een aft in mijn mond kan twee dingen betekenen'

Tim Merlier heeft een bijzondere manier om te weten of hij wel of niet in vorm steekt. Al kan het alsnog twee kanten op vallen.

Memorial Rik Van Steenbergen 2022

De sprinter, die komend seizoen overstapt van Alpecin-Deceuninck naar Soudal Quick-Step, vertelde erover in de podcast De Rode Lantaarn. "Ik kan veel training aan, denk ik. Ik heb dikwijls met Wout van Aert getraind in het verleden. Dan kwam ik thuis en dacht ik dat ik super zou zijn, maar dat was dan vaak niet het geval. Dan had ik me voorbij gereden."

Tegenwoordig zal de sprinter eerder op de rem trappen en iets minder trainingsuren maken dan Van Aert. "Ik heb een lichaam die signalen stuurt als het genoeg is. Vermoeidheid natuurlijk, maar ook aften in mijn mond. Al kan een aft twee dingen betekenen: of ik ben te ver gegaan of ik ben juist in vorm aan het raken. Als ik aften heb, is dat of wel goede vorm of juist vermoeidheid."

Merlier noemt zich qua inhoud dan ook absoluut geen supertalent. "Ik heb gewoon een goede sprint, maar ik ben niet het type dat van zichzelf zegt dat hij een supertalent is. Ik moet er hard voor werken, terwijl je renners hebt die na twee of drie weken training alweer goed voor de dag komen. Na de Vuelta van vorig jaar ben ik met een goede basis het seizoen beëindigd, maar andere jaren heb ik echt veel moeite moeten doen om weer in conditie te raken."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022