Adrie maakt zich geen zorgen over prestatie Mathieu: 'Laatste vijf ronden is zijn hartslag niet boven de 125 geweest'

Mathieu van der Poel kende een dag om snel te vergeten in Val di Sole. Dat zag ook zijn vader Adrie van der Poel.

World Cup Cyclocross Race 2022 - Val di Sole men ELITE

Het moge duidelijk zijn dat Van der Poel in Italië geen moment in de wedstrijd zat. Gezien zijn dominantie van twee weken eerder in Antwerpen een gek gegeven. Kwam het dan door de stage in Spanje die hij voorafgaand aan Val di Sole hield? In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt vader Adrie dat er niet te veel achter gezocht moet worden. "Hij reed met een gigantisch ei in zijn broek."

Al vanaf het begin miste hij vertrouwen om vol over het ijs te gaan. "Michael Vanthourenhout reed hier met vertrouwen rond, Mathieu niet. Je zag het in elke bocht. Conditioneel is hij gewoon goed, daar ligt het zeker niet aan. Ik had het er met Christoph Roodhooft over. Als je zijn hartslagen van de laatste vijf ronden gaat bekijken, dan denk ik niet dat hij boven een hartslag van 125 is uitgekomen. Hij is nooit in de wedstrijd geweest."

Op een gegeven moment koos Van der Poel ook eieren voor zijn geld en ging hij de risico's uit de weg. Risico's die hij normaal altijd durft te nemen. "Je mag niet vergeten dat het bijna twee jaar geleden was dat hij fatsoenlijk gecrosst heeft. We hebben in het verleden ook al gezien dat hij na een stage wel eens iets minder durft te zijn. Ik weet hoe ze vorige week gewerkt hebben en dat ging allemaal goed. Deze prestatie is echt het laatste waar ik mij zorgen over maak."

De komende maanden zijn bovendien te belangrijk om te riskeren voor een cross in Val di Sole. "We hebben op voorhand gezegd om niet te veel risico's te nemen. Zie maar wat Iserbyt overkomt. Ik zag hem overal risico's nemen en dan kan je toch heel veel verliezen. Het is niet omdat je zoals Eli voltijds crosser bent dat je hier je seizoen moet hypothekeren."

Cyclocross
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022