Tourfiets Wout van Aert geveild voor astronomisch hoog bedrag

Dat Wout van Aert één van de populairste renners in het peloton is blijkt nu ook uit een veiling van Jumbo-Visma fietsen op Catawiki.

Tour de France 2022 stage 21

Onlangs gooide Jumbo-Visma een groot deel van hun fietsen en enkele unieke truien in een veiling. Op online veilingplatform Catawiki kregen geïnteresseerde de kans om te bieden en zo een uniek verzamelobject in huis te halen. Met de opbrengst wil de geel-zwarte brigade van Richard Plugge de zoektocht en ontwikkeling van jonge talenten financieren.

Eén van de fietsen die werd aangeboden was de Cervélo S5 waarmee Wout van Aert de groene puntentrui in de Tour veroverde. Die fiets is bovendien voorzien van een groene vork en een groen stuurlint. Een Nederlander die wel erg grote fan blijkt te zijn bood zomaar even 31.001 euro op die groene parel! We kunnen alleen maar hopen dat 'bieder 3659' dat bod ook even met zijn of haar levenspartner overlegd heeft.

De fiets van Wout is trouwens niet het enige object waar zo'n waanzinnig bedrag is voor neergeteld. Een Zwitser bood maar liefst 20.000 euro voor de fiets van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Bij die fiets hoort natuurlijk ook zijn gele leiderstrui, goed voor 2800 euro. En de groene trui van Wout van Aert? Daar had een Italiaan 7000 euro voor over!

De Nederlandse formatie heeft op die manier een aardig bedrag kunnen ophalen om jonge talenten te ontwikkelen. Dat ze nu maar dat geld goed besteden en snel de nieuwe Remco Evenepoel vinden.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022