Lotto Dstny kiest in 2023 voor totaal ander shirt, ook Jumbo-Visma in het nieuw

Over een goeie maand begint het nieuwe wegseizoen al en dus maken wielerploegen stilaan bekend in welk outfit ze in 2023 zullen rondrijden.

Tour de France 2022 stage 12

Vandaag presenteerden Jumbo-Visma en Lotto Dstny hun nieuwe truitjes voor komend seizoen. Voor de Nederlandse formatie van Richard Plugge verandert er eigenlijk niet zo veel. Wout van Aert en zijn kompanen zullen in nagenoeg dezelfde trui rondrijden. Bij de sponsoren zien we Shimano vervangen worden door Sram en is BetCity toegevoegd als nieuwe sponsor. Boven en onder het zwarte vlak op de voorkant is een dunne streep met de kleuren blauw, groen, wit en geel toegevoegd.

De wieleroutfit van het pas gedegradeerde Lotto Soudal (vanaf 2023 Lotto Dstny) daarentegen ondergaat wel een hele metamorfose. De overwegend rode trui van vorig seizoen maakt plaats voor een combinatie van rood en lichtblauw met een oranje streep in het midden. Opvallen zullen ze zeker doen in het peloton.

U kan de truien van beide ploegen in onderstaande tweets bekijken.

Lotto Dstny kende in 2022 geen al te best seizoen en moest uiteindelijk haar WorldTour licentie inleveren. Wel kregen ze een wildcard dat hen startrecht geeft in alle grote topkoersen. De Giro d'Italia laten ze echter aan zich voorbijgaan om volledig te kunnen focussen op de Ronde van Frankrijk. De ploeg zal het komend seizoen vooral moeten rekenen op hun goudhaantje Arnaud De Lie en topsprinter Caleb Ewan.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022