Gianni Vermeersch over Van der Poel: 'Ik kan er niet tegen dat Mathieu wordt afgeschilderd als flierefluiter'

Gianni Vermeersch is al sinds het begin van de wegloopbaan van Mathieu van der Poel diens meesterknecht. Een rol die hij graag bekleedt.

Serenissima Gravel 2022

De wereldkampioen gravel kan dan ook goed uit de doeken doen hoe Mathieu van der Poel zich voorbereidt op grote wedstrijden. Eén ding zit hem dwars: de verhalen dat Van der Poel maar iets doet. "Ik kan er niet tegen dat Mathieu wordt afgeschilderd als flierefluiter", vertelt hij in gesprek met Bahamontes.

Vermeersch heeft Van der Poel al vaak meegemaakt op training. "Ik heb al veel stages met hem gedaan: als je ziet wat hij ervoor doet, en hoe hij zich uit de haak trekt voor training, denk je wel anders. Zelf ligt Mathieu niet wakker van wat ze over hem schrijven, maar als ploegmaat doet me dat soms pijn. Hij heeft een zekere nonchalance, maar dat is net zijn sterkte, want daardoor kent hij minder stress."

Hoewel hij zelf al eens zevende werd in de Ronde van Vlaanderen offert Vermeersch zich met alle liefde op voor de Nederlander. "We horen elkaar niet dagelijks, maar ik mag wel zeggen dat hij een vriend is. In de koers cijfer ik me graag voor hem weg. Met hem aan de start heb je altijd een goede kans op winst en zijn aanwezigheid kan ook in mijn voordeel spelen."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022