Volgepakte kathedraal neemt afscheid van Davide Rebellin: 'Stop dit bloedbad op de wegen'

De overleden wielrenner Davide Rebellin werd vandaag naar zijn laatste rustplaats gebracht.

Waalse Pijl 2009 part 2

In een volgepakte Lonigo kathedraal werd deze ochtend om tien uur afscheid genomen van de betreurde Davide Rebellin. De Italiaan werd op 30 november aangereden door een vrachtwagen tijdens een fietstocht. Hij overleefde de klap niet waarna de chauffeur van de vrachtwagen vluchtmisdrijf pleegde.

Naast zijn drie broers, moeder en echtgenote Françoise Antonini, kwam er heel wat volk opdagen om Rebellin een laatste groet te brengen. Ook enkele Italiaanse (ex-)renners waren aanwezig en namen het woord. Er heerste vooral veel woede en er werd meer aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid.

Gilberto Simoni: "Stop dit bloedbad op de wegen."

Paolo Bettini: "Met een mobiele telefoon is er niet veel nodig om een ramp in het verkeer te veroorzaken."

Alessandro Ballan: "Rebellin was mijn leermeester, ik leerde van hem de geheimen van het vak."

Davide Rebellin reed een fenomenaal palmares bijeen. In 2004 won hij in één seizoen Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en de Waalse pijl. Die laatste klassiekers wist hij in totaal drie keer te winnen.

Verder staan ook de Clasica San Sebastian en de eindzege in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico op zijn erelijst. Rebellin bleef profrenner tot zijn 51e en ging pas één maand voor zijn overlijden met wielerpensioen.

Achtergrond
  • foto Cor Vos ©2009