Video | Feesttent Diegem ontploft als Wout van Aert wint

De cross leeft als nooit tevoren! Dat blijkt ook wel uit de heerlijke beelden van de feesttent in Diegem bij de zege van Wout van Aert.

SuperPrestige veldrijden - Diegem 2022 elite men

Wat was het een crossfeest gisteren in Diegem. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock dreven elkaar tot het uiterste in een zeer beklijvende cross die een paar keer totaal een andere kant leek uit te gaan onder het kunstlicht in Diegem.

Zo'n crossfeest verdient natuurlijk ook een crossfeesttent. En die was er in Vlaams-Brabant! Naast al het volk (zo'n 15.000 enthousiastelingen) langs het parkoers was er ook nog een groep die de koers keek in een grote feesttent waar het op het grote scherm te doen was.

De mensen daar zagen Wout van Aert halfweg nog in verloren positie rondrijden, maar de renner van Jumbo-Visma herpakte zich en won alsnog na die heerlijke driestrijd. Je kunt wel raden hoe de feesttent vol Belgen daar op reageerde... Een vreugdesexplosie!

Vandaag is er even geen cross, maar vrijdag gaat het feest weer vrolijk verder in Loenhout, waar bij de mannen de drie grote tenoren weer van de partij zijn. Op Nieuwjaarsdag in Baal zijn ze er even niet, maar 3 januari in Herentals zal Wout van Aert er alles aan gelegen zijn z'n thuiscross te winnen.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022