Erwin Vervecken over duel tussen Van der Poel en Van Aert: 'Komt het puur op de power aan zet ik mijn geld op Wout'

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en in iets mindere mate Tom Pidcock domineren de cross. Kenners over de driestrijd.

Superprestige cyclocross Heusden-Zolder 2022 elite men

In gesprek met WielerFlits gaan Lars Boom, Richard Groenendaal en Erwin Vervecken in op de verhoudingen tussen de drie kleppers. Moeilijk te bepalen, vindt Boom. "De een is een procentje beter in het een, de andere is een procentje beter in het andere. Als je het allemaal tegenover elkaar zet, zal er een beste van de twee uitkomen. Maar wie dat dan is, vind ik lastig om te zeggen."

Groenendaal kan ook niet kiezen tussen Van Aert en Van der Poel, ondanks dat de Belg de laatste week drie keer won. "Ik geloof wel dat ze beiden nog niet in topvorm zijn. Als we eerlijk zijn, zie je Mathieu in Mol en Diegem in de laatste drie rondes inleveren. Dat is een teken dat hij nog niet in topvorm is. Wout zal ook nog niet absoluut top zijn, kijk naar Gavere."

Vervecken durft de vergelijking wel aan. Hij denkt dat Van Aert in het voordeel is in een rechttoe-rechtaan sprint zoals in Loenhout het geval was. "Dan denk ik dat Wout een streepje voor heeft, maar dat hangt heel veel af van de vorm en frisheid van de dag. Ik vind wel dat Mathieu net iets scherper is om een finale te rijden. In zo'n laatste halve ronde kan hij met zijn explosiviteit en techniek net het verschil maken. Daar is hij net iets in het voordeel. Komt het puur op de power aan, dan zet ik mijn geld op Wout."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022