Mathieu van der Poel deelt prachtige foto van hem gemaakt tijdens cross in Herentals

Deze foto van Mathieu van der Poel met zijn fiets in het Rijksmuseum graag, wat een pracht van een plaat!

Zilvermeercross in Mol 2023 elite men

Qua ontknoping was het gisteren in Herentals door de lekke band van Wout van Aert misschien een beetje een anti-climax, maar in de cross is het altijd genieten. Dat het echt kunst is bewees een foto die Mathieu van der Poel naderhand deelde via zien Instagram.

In zijn stories verscheen gisteravond namelijk een wel heel fraaie plaat gemaakt door de amateursportfotograaf Elias Rom (@rom.images op Instagram, neem daar eens een kijkje, want er staan nog veel meer mooie crosskiekjes op).

Deze foto heeft wat ons betreft alles wat een veldrijfoto moet hebben. Je ziet het publiek, maar bovenal het krachtige beeld van een crosser in een karakteristieke houding voor de sport: fiets op de nek en te voet strijdend tegen een helling, de befaamde skiberg in dit geval.

Wij gaan er niet over, maar wat ons betreft is dit nu al een winnende World Press Photo, of op z'n minst een kanshebber voor wielerfoto van het jaar! (Klik op de foto om 'm helemaal te zien)

We kunnen de komende dagen nog meer mooie crossfoto's van Mathieu van der Poel verwachten. Donderdag worden dat zandfoto's, want dan staat hij aan de start in de klassieke Duinencross van Koksijde. Zondag wacht de wereldbekermanche in Zonhoven met zijn befaamde kuil.

Pelotonpraat
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022c