Mads Pedersen verslaat Mathieu van der Poel in tweede etappe Ronde van Luxemburg

Mads Pedersen heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Hij bleef Mathieu van der Poel nipt voor.

Pedersen

Naast Mathieu van der Poel reed er nóg een Nederlandse renner in een leiderstrui, namelijk de jongeling Pepijn Reinderink, die na de eerste dag de bergtrui droeg in de Ronde van Luxemburg. De renner van Soudal Quick-Step trok in rit twee wederom ten aanval om punten te sprokkelen in het klassement om de bergtrui.

Nadat Reinderink zich weer liet inlopen, leek hij een rustig slot tegemoet te gaan. Maar hij besloot doodleuk nog eens aan te vallen op een van de klimmetjes in de explosieve slotfase. Dat deed hij samen met de Belg Victor Vercouillie. Zij kregen ineens bijna een minuut voorsprong, maar in de laatste vijftien kilometer nam het Lidl-Trek van Mads Pedersen gedecideerd de kop.

In het lokale rondje lag één hupje van 0,9 kilometer aan 7,4 procent. Wellicht een mooie kans om nog iets te ondernemen vanuit het peloton, dat Reinderink en Vercoullie op de hielen zat. Op het laatste klimmetje wist de aanvalslustige Reinderink zelfs solo verder te gaan, maar toen Uno-X Pro Cycling het tempo verhoogde, zat zijn aanval erop.

Op 4,1 kilometer van de meet trok Juan Ayuso ten aanval, maar Lidl-Trek bleef de controle houden. Op dat moment zat leider Van der Poel te ver van achter. De Spanjaard bleef gas geven, waarna er kleine gaatjes ontstonden in het peloton. Van der Poel meldde zich uiteindelijk op tijd om mee te gaan sprinten.

Bij het ingaan van de slotkilometer zat hij in het wiel van Pedersen. Lidl-Trek bleef ondertussen controle houden, en Pedersen wist het werk van zijn ploeg dan ook af te maken. Daarbij hielp het hem dat de finish andermaal in een bocht was gelegd. Van der Poel moest dus om de Deen heen, maar dat lukte logischerwijs niet. Van der Poel werd tweede en blijft leider.

Nieuws
  • Cor Vos