Dit zijn de fietsen van alle WorldTour-teams voor het nieuwe seizoen

Er zijn een hoop mooie fietsen bijgekomen dit seizoen! Hieronder zie je ze allemaal. Het valt echt op dat ze tegenwoordig vaak heel goed passen bij de tenues.

Santos Tour Down Under stage-5 - elite men

In de WorldTour is alles spic en span voor elkaar qua materiaal. Geen enkel team rijdt op een brik rond en wij zouden allemaal een figuurlijke moord doen om op een van onderstaande machines te mogen rijden. Vooral ook omdat de paintjob meestal heel fraai is. We zetten alle fietsen, met de info qua afmontage erbij, op een rijtje!

AG2R Citroën

Een prachtige BMC voor AG2R, die al werd gepresenteerd voor het nieuwe tenue van dit seizoen. Daarmee was er bij ons even hoop dat ze het bruin in ban zouden doen, maar helaas was dat niet zo. Dus die prachtige fiets kleurt niet zo heel lekker bij het tenue..

De BMC Teammachine SLR01 LTD van AG2R is een van de weinige fietsen in de WorldTour die nog is afgemonteerd met Campagnolo. Ook de wielen zijn van de vermaarde Italiaans materiaalfabrikant.

Beeld: Vincent Curutchet/AG2R Citroën Team

Alpecin-Deceuninck

Kijk, de fiets van Alpecin-Deceuninck past wél goed bij het tenue van de ploeg. Ook komend seizoen rijden ze weer op een Canyon Aeroad CFR of Canyon Ultimate CFR (die laatste is wat lichter en dus voor bergritten), afgemonteerd met Shimano Dura Ace en wielen van Shimano. De banden zijn van Vittoria.

Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 202C

Mathieu van der Poel heeft overigens een minstens net zo fraaie donkerrode Canyon tot z'n beschikking. Omdat-ie zo mooi is, daar ook een plaatje van..

Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023

Astana Qazaqstan

Astana rijdt op een plaatje van een fiets, genaamd Wilier Zero SLR. De paintjob is schitterend, met oog voor detail. Wij riepen 'm al uit tot mooiste fiets van de World Tour (zie hier, daar kun je de details ook beter zien). Astana rijdt ook met Shimano Dura Ace, de wielen zijn van Corima.

Beeld: Wilier Triestina

Bahrain Victorious

Wout Poels en z'n teamgenoten rijden op de Merida Reacto of de Merida Scultura. De fietsen van Taiwanese makelij zijn afgemonteerd met Shimano Dura Ace en wielen van Vision.

Beeld: Charly Lopez / Bahrain Victorious

BORA-hansgrohe

De Duitse ploeg rijdt ook dit seizoen weer op fietsen van Specialized. Ze hebben een mooie Tarmac SL7 onder de kont (al doen er ook geruchten de ronde dat Specialized met een SL8 op de proppen komt). Ook bij BORA gebruiken ze Dura Ace, de wielen zijn van Roval, een merk van Specialized.

Beeld: BORA-hansgrohe

Cofidis

Cofidis switcht van De Rosa-fietsen naar die van Look, waarmee de Franse fietsenfabrikant weer terug is in het World Tour-peloton. Cofidis reed vorig jaar nog met Campagnolo, maar ook daarin veranderen ze naar Shimano Dura Ace. De wielen zijn van Corima.

Beeld: Cofidis/Mathilde l'Azou

EF Education-Easypost

De renners van EF Education-Easypost rijden dit seizoen op een gloednieuwe Cannondale SuperSix Evo 4 die een mooi roze tintje heeft meegekregen, dat overgaat in zilver. Heel mooi gedaan! De fiets is afgemonteerd met Shimano en de wielen zijn van Vision.

Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023

Groupama-FDJ

Groupama-FDJ rijdt ook dit jaar weer op fietsen van Lapierre. Bij de vrouwenploeg maakten ze een heel mooi 'bliksemexemplaar' voor Cecilie Uttrup-Ludwig, maar die van de mannen ziet er ook keurig uit, met zowel een schakelsysteem (en uiteraard Dura Ace..) als wielen van Shimano.

Beeld: Groupama-FDJ

INEOS Grenadiers

INEOS en Pinarello lijken met elkaar getrouwd, want ook dit jaar staan er weer mooi Dogma F's voor de renners klaar. Het format van de nieuwe shirtjes komt ook terug in de paintjob (zie bovenbuis). De fietsen zijn afgemonteerd met Shimano Dura Ace en ook de wielen zijn van de Japanners - al rijden ze in tijdritten met Princeton Carbonworks.

Beeld: Chris Auld/ INEOS Grenadiers

Intermarché-Wanty-Circus

Geen veranderingen bij Intermarché-Wanty-Circus op het gebied van materiaal. De Cube blijft, net als Shimano Dura Ace en wielen van Newmen.

Beeld: Intermarché-Circus-Wanty

Jumbo-Visma

Bij Jumbo-Visma verandert er het een en ander. De fietsen blijven van Cervélo, de S5 (vlakke ritten) en de R5 (bergen) zijn ook dit jaar weer de fietsen waarop het gaat gebeuren - voor Roubaix beschikken ze over de speciale Caledonia.

Maar voor het overige verandert bijna alles bij de Nederlandse ploeg. Ze schakelen van Shimano Dura Ace over op SRAM Red eTap en dienovereenkomstig zijn ook de wielen niet meer van de Japanners. Reserve, een merk van Cervélo, is de nieuwe leverancier.

Nimbl gaat de schoenen leveren - de Italianen maken custom made schoenen - en de brillen zijn niet langer van AGU (blijven wel de kleding doen), maar van Oakley.

Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023

Movistar

Voor Movistar rijdt op dezelfde Canyons als Alpecin-Decueninck, maar dan in een ander kleurtje gespoten. Ook zijn de fietsen afgemonteerd met SRAM in plaats van Shimano en hebben ze Zipp-wielen.

Beeld: Cxcling Creative Agency/Movistar Team

Soudal-QuickStep

En voor Soudal-QuickStep geldt dan weer dat ze op dezelfde Specialized-fietsen rijden als BORA-hansgrohe. En net als bij BORA schakelen de Quicksteppers met Shimano en rijden ze op wielen van Specialized-merk Roval.

Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023

Team Arkea-Samsic

Bianchi is na een jaar afwezigheid weer terug in de WorldTour, bij het Franse Arkea-Samsic, dat vorig jaar nog op Canyons reed. De renners beschikken over de Oltre (aero) en Specialissima (klimfiets), afgemonteerd met Shimano Dura Ace en wielen van Shimano of Vision.

Beeld: Thomas Maheux/Team Arkea-Samsic

Team DSM

Net als vorig jaar rijdt DSM op de Scott Foil (aero) of Scott Addict (klimfiets), maar de paintjob is een stuk fraaier dan de fietsen van het vorige seizoen. Een plaatje! DSM rijdt met Shimano Dura Ace en ook de wielen zijn van Shimano.

Beeld: Team DSM

Team Jayco AlULa

De naam van het team is nieuw, maar de fietsen niet. Dylan Groenewegen en z'n teamgenoten hebben net als vorig seizoen een Giant Propel Advanced tot hun beschikking. De fiets is met Shimano Dura Ace afgemonteerd en hebben wielen van Cadex, een merk van Giant.

Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023

Trek-Segafredo

Trek-Segafredo rijdt... hou je vast!... op fietsen van Trek. De Madone (aero) en Emonda (klimfiets) om precies te zijn. Trek heeft in Bontrager ook een eigen wielenmerk, dus die zitten ook op de fietsen bij het heren- en damesteam. Trek-Segafredo is een van drie World Tour-teams met SRAM.

Beeld: Trek-Segafredo

UAE Team Emirates

De fietsen blijven gelijk (Colnago), maar waar er vorig jaar nog geschakeld werd met Campagnolo zit er dit jaar Shimano Dura Ace op de fietsen bij UAE. De wielen zijn van Enve.

Beeld: UAE Team Emirates
Veel van deze mannenteams hebben ook een vrouwenteam (soms met een iets andere subsponsor, zoals bijvoorbeeld bij UAE en EF Education). Al die vrouwenteams beschikken over hetzelfde materiaal, waarbij Giant de vrouwenfietsen onder de naam Liv in de markt
Materiaal
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023