Leontien van Moorsel loopt leeg over slechte ervaringen met Mart Smeets: 'Voelde me nooit op m'n gemak'

Mart Smeets ligt onder vuur en Leontien van Moorsel heeft ook nog wel wat ongemakkelijke anekdotes over hem.

Colorslidescan Divers 9

Onlangs liet Mart Smeets zich kennen in een interview met Coen Verbraak. Het ging daarin over het grensoverschrijdende gedrag bij de NOS waar Tom Egbers van beschuldigd wordt en bijvoorbeeld wieleranaliste Marijn de Vries het slachtoffer van werd bij De Avondetappe.

Smeets onder vuur

Ook Smeets zou zich aan dat gedrag schuldig hebben gemaakt. De gelouterde presentator en commentator die jarenlang wielerwedstrijden van commentaar en analyse voorzag bij de NOS zou presentatrice Aïcha Marghadi onheus bejegend hebben.

De Haarlemmer zelf kon zich daar tegenover Verbraak desgevraagd niets bij voorstellen en stelde dat hij zich altijd hoffelijke opstelt, zeker tegenover dames, zo verzekerde hij de interviewer.

Arrogant en niet op gemak

Volgens Leontien van Moorsel zit de vork toch wat anders in de steel. Zij vertelde onlangs in Shownieuws over haar ervaringen met Smeets.

"Ik vond het nooit fijn als na het behalen van een wereldtitel of een olympische titel geïnterviewd werd door Mart. Ik voelde me nooit op m'n gemak. Bij de verkiezing voor Sportvrouw van het Jaar wist ik bijna zeker dat ik zou winnen. Mart deed de duopresentatie met Jack van Gelder en dan had ik zoiets van: 'o, ik hoop dat als ik het word, dat ik niet geïnterviewd word door hem, want dan word ik het liever niet'. Het voelde me gewoon niet prettig."

Van Moorsel ergerde zich met name aan één karaktertrekje bij Smeets. "Hij vond het altijd belangrijk - ook al had je nog zoveel gepresteerd - dat hij de belangrijkste was. Ik voelde me gewoon niet op mijn gemak naast hem. Dat gevoel had ik nooit bij Dione de Graaff of Jack van Gelder, maar bij Mart voelde ik me gewoon niet prettig", besluit Van Moorsel, die Smeets ook nog arrogant noemt.

Pelotonpraat
  • photo Cor Vos © 2020