Fem van Empel bijzonder geëmotioneerd na wereldtitel: 'Nu even er tussenuit naar Marrakech'

Fem van Empel maakte haar favorietenrol helemaal waar en verovert op amper 20-jarige leeftijd haar eerste wereldtitel bij de dames elite.

World Championships Cyclocross in Hoogerheide 23 Women

Van Empel trok al vroeg in de wedstrijd ten aanval en kwam ook solo over de finish gereden. Met een zilveren medaille voor Puck Pieterse en brons voor Lucinda Brand, kleurt het volledige podium oranje.

Van Empel liet na de finish de tranen over haar wangen rollen en reageerde bijzonder emotioneel in het flashinterview. "Het voelt een beetje gek aan", begint ze. "Ik ben zo ontzettend blij. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om deze wereldtitel te beschrijven. Ik ben wat emotioneel."

Van Empel dankt ook haar entourage en de talrijk opgedaagde fans. 'Ik heb de juiste mensen achter me staan en ik wil die graag bedanken. Ook het publiek was geweldig. Ik zag nooit eerder zoveel mensen op een cross. Dat was heel speciaal voor mij."

"Ook de sfeer in het Nederlandse team zat goed. Het zijn allemaal geweldige meiden. Normaal zijn we concurrentes, maar vandaag waren we teamgenoten."

Batterijen opladen

Van Empel haar veldritseizoen zit er op en ze gaat er nu even tussenuit om de batterijen weer op te laden. "Ik vertrek op reis naar Marrakech, waarna ik met Jumbo-Visma mijn wegseizoen begin."

Van Empel rijdt op 1 april tijdens de Volta Limburg Classic haar eerste wegwedstrijd. Ook de Brabantse en Waalse pijl staan op haar programma. "Maar de grootste focus ligt op het mountainbiken", aldus kersvers wereldkampioene Fem van Empel.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023