Heel het peloton wil op de Teide zitten, maar er zijn te weinig plekken: 'Toevallig belt Jumbo-Visma elk jaar net op het juiste moment'

Teide is een geliefde plaats voor trainingskampen, maar de plekken op Tenerife zijn schaars. Niet voor Jumbo-Visma dit jaar.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Wout van Aert vertelde na het WK veldrijden dat hij de vrijdag erop alweer naar Tenerife trekt voor een trainingskamp op de Teide. Een berg die ter voorbereiding op grote doelen zeer geliefd is in het peloton, maar waar de plekken in het hoogtehotel óók schaars zijn. In dat hotel zijn 37 kamers, maar slechts de helft van die kamers is beschikbaar voor atleten.

Jumbo-Visma heeft het desondanks voor elkaar gekregen om twaalf renners plus begeleiding in het hotel te huisvesten. Onder anderen de kopmannen van Team DSM, Jasper Stuyven en Stan Dewulf visten achter het net, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Merijn Zeeman: "We hebben er veel kamers geboekt, maar niet om andere ploegen een hak te zetten. Het is geweten dat het hotel in februari snel volzet is. Je moet er snel bij zijn."

Volgens Stuyven klopt dat niet helemaal, omdat er geen duidelijke afspraken zijn over de boekingen voor de heilige graal onder de hotels. "Het is mogelijk dat je in juli belt en er geen plaats meer is, maar in augustus plots wel. Er komt veel gelobby aan te pas en er ontstaat een wedloop tussen de teams om er kamers te bemachtigen."

Een wedloop waar ook Lotto-Dstny aan mee blijkt te doen. De Belgische ploeg wilde kamers boeken voor februari 2024 en 2025, maar die waren al niet meer beschikbaar. Ploegleider Nikolas Maes: "Toevallig belt Jumbo-Visma elk jaar net op het juiste moment." Al schrijft de krant ook dat Stuyven zijn eigen reservering moet doen, terwijl de Nederlandse ploeg dat uit handen van de renners neemt.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023