Met deze 5 dark horses voor Omloop Het Nieuwsblad kun je punten scoren in je klassiekerpooltje

De Omloop Het Nieuwsblad komt eraan! Met deze 5 darkhorses is de kans groot dat je scoort in je klassiekerpooltje.

2023 Tour of Oman stage-5

1) Matteo Jorgenson

Matteo Jorgenson liet in de Tour of Oman zien in topvorm te steken. Hij won met een overtuigende sprint een etappe en pakte ook het eindklassement. De Amerikaan trekt nu richting het Vlaamse voorjaar, waar hij in 2020 ook al reed. Toen zat hij in de vroege vlucht, maar finishte hij de wedstrijd uiteindelijk niet.

2) Rune Herregodts

Dat er bij Rune Herregodts een grote motor inzit, wist men in de wielerwereld wel. Maar in zijn eerste jaar bij Intermarché-Circus-Wanty laat de Belg zien dat hij ook een sprintje in zich heeft. Herregodts toonde in de Volta ao Algarve zijn goede vorm. Hij is niet de enige renner van de Belgische ploeg die weleens kan verrassen, want ook Arne Marit, Hugo Page en Sven Erik Bystrøm hebben al mooie dingen laten zien dit jaar.

3) Marius Mayrhofer

Sommige jaren loopt het even iets minder, maar bij Team DSM staat er altijd wel weer iemand op. In het begin van het seizoen is dat de Duitser Marius Mayrhofer, die een goede Tour Down Under reed en vervolgens de Cadel Evans Road Race wist te winnen. Mayrhofer is snel aan de meet en gold in de jeugd als toptalent. Mayrhofer werd op het WK voor junioren in 2018 - gedomineerd door Remco Evenepoel - tweede.

4) Jordi Meeus

Misschien is Jordi Meeus niet echt een dark horse meer, maar de Belgische sprinter heeft nog niet de erelijst om bij de favorieten gezet te worden. Meeus is al een aantal keer dicht bij een mooie overwinning geweest, maar is tot nog toe telkens net te kort gekomen. Meeus is dan ook niet de topfavoriet als het tot een sprint komt, maar de renner van BORA-hansgrohe kan op een goede dag óók Arnaud De Lie en Jasper Philipsen verslaan.

5) Kevin Geniets

Bij Groupama-FDJ is Stefan Küng de onbetwiste kopman, maar kijk niet gek op als nog een grote renner van de Franse ploeg de koers maakt op de Muur van Geraardsbergen en Bosberg. De Luxemburger Kevin Geniets werd onlangs vierde in de Tour du Var en werd al eens negende in Omloop Het Nieuwsblad (2021).

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023