🎥 Sommige vrouwen in korte broek, maar Drentse Acht stilgelegd door sneeuwval

Het voorproefje van de Ronde van Drenthe werd al ingekort, maar door de sneeuw werd de koers gestaakt. Bekijk de beelden!

Maart roert z'n staart en die staart levert ons nog even een portie sneeuwval op in plaats van een lentezonnetje. De koers heeft er last van. Etappes in Tirreno en Parijs-Nice ingekort/afgelast, maar ook in ons eigen land moest de Drentse Acht van Westervelde eraan geloven.

De koers is een voorproefje op de WorldTour-koers de Ronde van Drenthe die morgen op het programma staat en was vanochtend al ingekort. Het parkoers bestond daardoor uit rondjes van zo'n 8,5 kilometer nabij Dwingeloo.

Maar het bleef sneeuwen in Drenthe en dus konden onder andere Zoe Bäckstedt, Lonneke Uneken en Carlijn Achtereekte (toch ideale omstandigheden voor een oud-schaatster..) na twee rondes in de remmen knijpen - voor zover dat nog ging vanwege de koude handen.

RTV Drenthe maakte beelden waarop je goed kunt zien hoe hard het sneeuwt. Sommige rensters leek het niet te deren, want ze reden lekker in de korte boks rond. Maar als je het geluid aanzet, hoor je ook iemand zeggen: "Ik ga echt stoppen hoor!"

Nou, dat gebeurde dus ook, want niet veel later na deze opnames werd de koers stilgelegd.

Op de site van RTV Drenthe geeft organisator Femmy van Issum tekst en uitleg. "Het is heel sneu want er waren rensters die nog wel door wilden. Maar het kan echt niet, het is overmacht. Ik vind sneeuw heel mooi, maar nu niet. Het zit me echt een beetje dwars."

Nieuws
  • Beeld: RTV Drenthe