πŸŽ₯ Heerlijke amateurbeelden van aanval Van der Poel laten enorme verschil in snelheid zien

Mathieu van der Poel won Milaan-Sanremo op een glansrijke manier. Hij plaatste op de Poggio een aanval voor de eeuwigheid.

Milan - Sanremo 2023

Terwijl concurrenten Tadej Pogacar, Wout van Aert en Filippo Ganna op de limiet zaten, had Mathieu van der Poel nog een pijl te verschieten op de Poggio. Dat deed hij net onder de top, maar net op dat moment zat de regie bij Mads Pedersen, Matej Mohoric en Søren Kragh Andersen.

De aanval kwam dan ook pas in beeld op het moment dat Van der Poel zijn aanzet al had gegeven en al een klein gaatje had geslagen. Beelden vanaf de motor waren er al helemaal niet, maar nu zijn amateurbeelden opgedoken vanaf de Poggio en die laten het onwijze verschil in snelheid zien tussen de Nederlander en de twee achtervolgende groepen.

Van der Poel had op de top slecht een handvol seconden, maar in de afdaling kwam de concurrentie geen meter dichterbij en op het vlakke reed hij dusdanig hard dat Pogacar, Ganna en Van Aert geen schijn van kans meer maakten om terug te keren. Zodoende boekte Van der Poel zijn derde monumentale overwinning.

Pelotonpraat
  • Photo: POOL/Luca Bettini/SCA/Cor Vos Β© 2023