Tim Merlier dacht aan Wouter Weylandt bij Giro-zege: 'Ben hem nog niet vergeten, sloeg in als een bom'

Tim Merlier droeg zijn zege in de Giro op aan de renner waar hij vroeger fan van was. Hij sprak mooie woorden over Wouter Weylandt. 

tim merlier wijst naar de hemel

Het was nog even spannend of hij überhaupt kon sprinten voor de zege, want een ontketende Tadej Pogacar gooide nog bijna roet in het eten, en ook in de sprint zelf was het behoorlijk spannend. Uiteindelijk haalde Tim Merlier het vlak voor Jonathan Milan.

Fan van Weylandt

Na de streep had Merlier nog tijd om een gebaar te maken. Niet de gebruikelijke handen in de lucht of een gebalde vuist, maar hij vormde met zijn handen een W en wees daarbij naar de hemel (zie foto bij dit artikel). Sporza vroeg hem erna en uiteraard was die W voor Wouter Weylandt, die in de Giro van 2011 om het leven kwam.

Merlier, zelf 18 jaar in 2011, kan het zich nog goed voor de geest halen. "Ik herinner me het moment van zijn overlijden. Ik zat te kijken naar de uitzending met een vriend. Dat sloeg in als een bom. Ik ben hem niet vergeten, want ik was fan van Weylandt. Mijn eerste overwinning droeg ik ook op aan hem."

Puntentrui

Na de zege van gisteren lonkt de paarse puntentrui, maar daar is Merlier nog niet echt mee bezig. "Nog niet. Er zal zeker nog een tweede en derde overwinning bij moeten om de puntentrui veilig te stellen. Vandaag het was een heel zware finale. We konden gelukkig nog terugkeren naar Pogacar, maar ik kon geen goede slipstream vinden waardoor ik telkens in de wind zat."