Website maakte korte metten met wielrenners in compilatie: 'Laten we wielrenners eigen provincie geven met hek eromheen'

Oei, wij wielrenners blijken niet al te populair te zijn. Hier hanteren ze even de botte bijl.

Cyclist on the road

De website Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten is een site die tweets verzamelt van mensen en daar artikeltjes van maakt. En blijkbaar zitten er een hoop mensen op Twitter om wielrenners ervan langs te geven..

Daar lijkt het in ieder geval wel op in een compilatie-artikel dat op deze site werd gepubliceerd. Onder de titel '17x tweets over wielrenners' moeten wij noeste berijders van ons carbonnen ros er behoorlijk aan geloven. Als je het zo leest staan we nog net een treetje lager dan oorlogsmisdadigers.

Uiteraard kunnen wij wielrenners wel tegen een stootje en zijn sommige tweets uit het artikel zijn best grappig - want wij zullen de laatste zijn om te ontkennen dat er hufters bij zijn op de fiets - en dat onze pakjes strak zijn..

Maar andere tweets slaan de plank ook wel een beetje heel erg mis. Hoe dan, hieronder lees je er een paar terug die ook in het artikel staan.

Huh? Niet?

O jee, een verbod

We zíj́n niet alleen lullen, ze zijn ook nog te zien..

Waarom zou je met mooi weer in een auto gaan zitten?

Dit is eigenlijk een prima idee*, ook geen last meer van auto's die je bijna dood rijden

*Als het niet Flevoland is dan..

En deze behoeft wel even uitleg, als kleine weg naar wereldvrede (lees je onder de tweet)

Als wielrenner (of ja, iemand die op een racefiets rijdt) is het vaak namelijk de schrik die je zo'n in haar ogen - en het zal ook best zo overkomen - geïrriteerde reactie doet ontlokken. Echt niet de gedachte dat de openbare weg van wielrenners alleen is (al is een fietspad wel meer om op te fietsen dan honden uit te laten).

Dingen wat meer vanuit het standpunt van de ander bekijken zou al een stuk helpen voor het onderlinge begrip tussen wielrenners en andere verkeersdeelnemers.

Nou ja, misschien kan het volgende artikel van Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten trouwens over automobilisten gaan die in hun potentiële moordwapens expres wielrenners afsnijden, ze met antivries van hun auto besproeien (ja, dat gebeurt echt) en sowieso niet lijken te beseffen dat fietsers de zwakkere verkeersdeelnemers zijn die geen grote metalen kooi om zich heen hebben. We kijken ernaar uit!

Pelotonpraat
  • Beeld: iStock