📸 Remco Evenepoel grapt op Strava met geruchten over Ronde van Vlaanderen: 'Vlucht gemist!'

Remco Evenepoel werd vooraf gelinkt aan een start in de Ronde van Vlaanderen. Hij grapt er na afloop mee vanuit Spanje.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 7

Remco Evenepoel werd vooral in de Vlaamse media de dagen voor de Ronde van Vlaanderen gelinkt aan een deelname. Mede door het wat matige presteren van Soudal-QuickStep in het Vlaamse voorjaar en wat hints her en der van ploeg en Evenepoel dacht men even dat hij het dit jaar al zou opnemen tegen Pogacar, Van der Poel en Van Aert in de Hoogmis.

De wens was daar meer de vader van de gedachte, want al snel bleek dat Evenepoel het vliegtuig naar Tenerife had genomen om daar gewoon zijn geplande hoogtestage voor de Giro aan te vatten. Op Tenerife kon Evenepoel het gisteren toch niet laten even te grappen met de geruchten.

Aan een adaptatie-aan-de-hoogte-ritje van iets meer dan 40 kilometer geeft hij op Strava de titel 'RVV 2023 DNS' (Did Not Start), met als onderschrift 'Missed my flight yesterday 👀🤌🏼'.

Remco Evenepoel is nu dus op hoogtestage op de Teide in Tenerife en komt vlak voor Luik-Bastenaken-Luik van de vulkaan of om daar zijn titel te verdedigen. Daar treft hij Tadej Pogacar voor het eerst dit seizoen. Op de Teide komt hij z'n concurrent in de Giro overigens ook tegen, want de Giro-ploeg van Jumbo-Visma is daar ook op stage op het moment.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023