🎥 Oeps! Prestatie Pogacar op Oude Kwaremont letterlijk om steil van achterover te slaan

Op de Oude Kwaremont was een toeschouwer zo onder de indruk van Tadej Pogacar dat hij niet meer overeind kon blijven (of was het toch de alcohol..?)

Ronde van Vlaanderen 2023

In een fantastische Ronde van Vlaanderen imponeerde Tadej Pogacar. De Sloveen wist Mathieu van der Poel los te rijden op de Oude Kwaremont en soleerde vervolgens tegen de wind in naar de zege.

Na afloop was iedereen, ook de concurrentie (bijvoorbeeld Mathieu van der Poel) vol lof over de prestatie van Pogacar. Maar een toeschouwer op de Oude Kwaremont wist het gevoel over de prestatie - onbedoeld - misschien nog wel het best te symboliseren.

Wielervolger Dan Deakins zag namelijk op zijn tv dat een toeschouwer daar letterlijk steil achterover sloeg van zijn rijden: The Pogacar Effect, postte hij op Twitter.

De man staat bij een tafel en kan niet op de been blijven als hij Pogacar ziet passeren. Hij staat meteen weer op, dus er lijkt verder niks aan de hand. Was het Pogacar of misschien toch de nodige alcoholische versnaperingen die deze man al had genuttigd?

De mensen kunnen weer steil achterover slaan van Tadej Pogacar in de Amstel Gold Race, want dat is de eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat voor de Sloveen. Daarna zal hij de Waalse Pijl en L-B-L nog rijden dit voorjaar. Vanaf dan gaat de focus op de Tour. In voorbereiding op de Tour zal hij alleen nog de Ronde van Slovenië rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023