De lappenmand na een bewogen Ronde van Vlaanderen: de kwetsuren van Girmay, Van der Hoorn en Wellens

Er werd aan de lopende band gevallen tijdens de Ronde van Vlaanderen. De blessurelijst was dan ook vrij lang na afloop.

Ronde van Vlaanderen 2023

De val die werd veroorzaakt door Filip Maciejuk leverde een hoop slachtoffers op, waarvan Tim Wellens de grootste was. De Belg van UAE Team Emirates zat kermend van de pijn in de graskant en na een bezoek aan het ziekenhuis bleek waarom: Wellens heeft zijn sleutelbeen gebroken.

Even eerder was Taco van der Hoorn al tegen de grond gegaan. De Nederlander kwam ten val over een wegverhoging en viel op zijn gezicht. Een wonde moest geniet worden en hij kampt met een hersenschudding. Van der Hoorn was overigens niet de enige renner van Intermarché-Circus-Wanty die gehavend uit de strijd kwam.

Biniam Girmay, die keihard ten val kwam in de aanloop naar een helling, kwam er wonder boven wonder vanaf met een hersenschudding. Ploegmaat Aimé De Gendt lag bij dezelfde crash en kwam er slechter vanaf. De Vlaming heeft zijn elleboog gebroken.

Ben Turner heeft zijn portie pech al gehad en in de Ronde van Vlaanderen kreeg hij te maken met een nieuwe teleurstelling dit seizoen. Bij de 'Maciejuk-val' brak hij zijn spaakbeen. De eerste renner die viel tijdens de Ronde van Vlaanderen was Danny van Poppel. De Nederlander kwam er vanaf met een kneuzing aan zijn knie.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023