🎥 Deze fiets heeft vierkante wielen en het ziet er heel raar uit als je 'm ziet rijden

Ja echt, vierkante wielen en hij rijdt! We zullen Mathieu van der Poel er niet meteen op zien rijden, maar het gaat best hard - en het ziet er heel maf uit.

Tadej Pogacar wint wielerwedstrijden, Patrick Lefevere doet opvallende uitspraken en wielen zijn rond. Tot voor kort waren dat drie zekerheden in het wielerleven. Maar aan die laatste is nu een einde gekomen, want wij presenteren nu een fiets met vierkante wielen!

Wielercommentatoren gebruiken weleens het zinnetje 'hij draait vierkant' als het niet zo lekker gaat met een renner in koers. En als je maar lang genoeg doorrijdt op je banden worden ze ook vierkant.

Maar wat je hieronder ziet is nog wel even andere koek. Want veel vierkanter dan de wielen van deze fiets kan het niet. En hij rijdt ook nog. In het filmpje zie je hem vanuit verschillende hoeken rijden. Wij keken er zeer bevreemdend tegenaan. Ons brein is zo ingesteld op ronde wielen dat je er echt heel gek naar kijkt.

Een fiets met vierkante wielen is misschien wel wat om mee over de kasseien van Parijs-Roubaix te rijden, maar daar is het weer even een jaar op wachten. We gaan nu eerst de heuvelklassiekers betwisten, met zondag de Amstel Gold Race, woensdag de Waalse Pijl en de zondag daarop Luik-Bastenaken-Luik. En dan is het alweer tijd voor de Giro; ook vierkante ogen van het al wielrennen kijken op tv..

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot OriginCycling Twitter