Ook Remco Evenepoel zet niks meer op Strava: 'Niet alles online zwieren, de tegenstand leest mee'

Na Mathieu van der Poel is het ook gedaan met het inkijkje in de trainingen van Remco Evenepoel.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 7

Tot een poosje geleden postte Mathieu van der Poel al zijn ritten online via Strava, maar sinds dit wegseizoen is het daarmee afgelopen. Hij zei dat het na een jaar mooi was geweest. Remco Evenepoel volgt zijn voorbeeld en zette na 2 april geen enkele rit meer op de social wieler-app.

Op die dag zette hij op grappende wijze nog een ritje online waarbij hij inging op de geruchten dat hij zou starten in de Ronde van Vlaanderen. Evenepoel zat toen net op Tenerife om zich voor te bereiden op de Giro en Luik-Bastenaken-Luik.

Van de rest van die hoogtestage kregen we dus niks meer mee verder. Dat ligt niet aan de brakke internetverbinding bovenop de Teide, maar het is een bewuste keuze. Dat bevestigt z'n ploegleider Klaas Lodewyck tegenover Het Nieuwsblad.

"De mensen weten al genoeg. Ik vind dat je ook niet alles online moet zwieren. De tegenstand leest mee. Was ik nu renner, ik deed het ook niet." Hij wil wel zeggen dat het prima gaat met Evenepoel. "Remco stelt het wel goed, hoor."

De twee bellen elke dag. "We praten dan wat bij over de Giro en Luik-Bastenaken-Luik, waar hij als wereldkampioen start met de ambitie om opnieuw te winnen. Dat vind ik een gezonde instelling. Hij heeft er niets te verliezen. Daarna trekt hij opnieuw naar Calpe om er verder te werken in functie van de Giro-start van 6 mei."

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023