📸 Wout van Aert deelt op Strava sneertje uit naar Vlaamse media en analisten: 'Scorebordjournalistiek'

Wout van Aert is op vakantie in de Nederlandse duinen, maar hij is toch nog actief op Strava, met een mededeling voor z'n criticasters..

Ronde van Vlaanderen 2023

Na Mathieu van der Poel heeft ook Remco Evenepoel Strava afgezworen om zijn trainingskilometers te delen, maar gelukkig blijft Wout van Aert al zijn sportactiviteiten delen en heeft hij ook altijd wel een mededeling bij zijn fietsritten en hardlooprondjes.

Meestal zijn dat vrij cryptische omschrijvingen over peren, zalm of dansende voeten. Maar soms zit er ook geen woord Spaans bij, en dat was het geval bij het hardlooprondje dat hij gisteren postte.

Van Aert geniet met vrouw en kind even van een vakantie in de Nederlandse duinen bij Egmond en liet zich daarbij inspireren door een Nederlander. Hij gaf z'n rondje over het strand namelijk de titel 'Scorebordjournalistiek' mee.

Die term muntte voetbaltrainer Co Adriaanse in 2003 voor het eerst nadat hij met AZ met 5-1 verloor van Roda JC. Hij verweet de journalisten dat ze alleen maar naar de uitslag keken en niet naar de wedstrijd, waarin de Alkmaarders volgens Adriaanse prima speelden.

Sindsdien is het woord gemeengoed in de sportjournalistiek en het laat zich dus raden wat Van Aert met de woorden bedoelt. Na zijn voorjaar kreeg hij in de Vlaamse media aardig wat kritiek van analisten omdat hij geen monument won. Volgens Van Aert moeten we dus verder kijken dan die uitslagen.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023