🎥 Mathieu van der Poel 'ontspant' op de crossmotor met vriend in rolstoel

Mathieu van der Poel is bevriend met Joël Roelants, een motorcrosser die verlamd raakte. Die kan toch nog rijden en hij en Mathieu gingen crossen door de bossen!

Mathieu van der Poel ging het afgelopen Vlaamse voorjaar als een brommer, heeft nu een rustperiode en we weten dat hij wel van gemotoriseerde sport houdt. Tel die drie bij elkaar op en MVDP is op de crossmotor in het bos te vinden!

In de winter doet-ie het ongemotoriseerd, maar gisteren ging hij in het bos op pad met een crossmotor. En dat deed hij niet met zomaar iemand. Van der Poel is bevriend met Joël Roelants, een motorcoureur die in 2014 verlamd raakte bij een zware crash.

Via een vernuftige crossmotor kan hij echter toch nog crossen (niet meer op profniveau). De twee trokken er dus gisteren op uit. In het filmpje zie je eerst Van der Poel helpen om Roelants op z'n motor te hijsen en daarna zie je ze dankzij de camera op de motor van Roelants door het bos crossen. Spectaculaire beelden!

Mathieu van der Poel geniet nu dus even van een rustperiode - nou ja, noem dat op die motor maar rustig.. maar we zagen hem eerder ook al op de golfbaan. Hij pakt straks fietsend de draad weer op met enkele hoogtestages en zal begin juni weer gaan koersen in de Ronde van Zwitserland. Die koers gebruikt hij als voorbereiding op de Tour de France.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Joël Roelants