📸 10 dagen voor passage Giro ligt er 5 (!) meter sneeuw op Campo Imperatore

Het Giro peloton trekt binnen 10 dagen over de gevreesde Campo Imperatore. Alleen ligt daar momenteel tot wel 5 meter sneeuw!

Zaterdag 6 mei vindt de Grande Partenza van de Giro d'Italia plaats. De eerste week wordt afgesloten met een bergrit die finisht bovenop de monsterlijke Campo Imperatore, een klim in de Abruzzen die niet heel erg steil is, maar met een lengte van 26.5 kilometer wel eindeloos lang is!

De top ligt bovendien op 2123 meter boven zeeniveau. In deze periode van het jaar kan er op zo'n hoogte nog flink wat sneeuw liggen. Momenteel is dat ook het geval. Beelden op sociale media laten zien hoe de klim op dit moment bedekt is met een dik pak sneeuw, op sommige plekken zelfs tot vijf meter hoog!

Momenteel doet men er alles aan om de sneeuw op tijd weg te ruimen. "Nog minder dan twee weken tot de Giro d'Italia bij Campo Imperatore", schreef Pierluigi Biondi, de plaatselijke burgemeester, op Instagram. "Muren met sneeuw zullen de renners verwelkomen, net zoals in 1999 toen Marco Pantani triomfeerde. We werken non-stop om de weg tijdig vrij te maken die leidt naar de finish van één van de zwaarste en meest spectaculaire etappes."

De rit naar Campo Imperatore is 225 kilometer lang. Onderweg moeten de renners ook nog Roccaraso (7.3 kilometer, 6.1%) en Calascio (13.8 km, 5.9%) over. Vuurwerk verzekerd!

Giro d'Italia
  • Foto: Facebook/Marco Marsilio