De hectische 24 uur van Thomas Gloag: 'Pas om 03.30 uur aangekomen in hotel'

De Brit Thomas Gloag werd in extremis opgeroepen om Jan Tratnik te vervangen en beleefde een hectisch dagje.

Volta a la Comunitat Valenciana 2023 - stage 2

Minder dan 24 uur voor de start van de Giro te horen krijgen dat je mag starten in je allereerste grote ronde. Het overkwam Jumbo-Visma renner Thomas Gloag. De 21-jarige Brit werd in extremis opgeroepen om Jan Tratnik te vervangen, die daags voor de start van de Giro aangereden werd op training.

"Ik kwam net terug van een training van 3.5 uur", deed Gloag zijn verhaal voor de camera van NOS. "Bij thuiskomst zag ik dat ik 50 gemiste oproepen had. Uiteindelijk sprak ik met ploegleider Grischa Niermann en die zei 'het ziet er naar uit dat je mag starten in de Giro'. Ik dacht 'oké', pakte mijn valiezen en sprong om 22.30 uur op het vliegtuig."

Een goede nachtrust zat er dus helaas niet in. "Ik kwam pas om 3.30 uur in de ochtend aan op het hotel. Ik wist pas minder dan 24 uur voor de start dat ik mee mocht naar de Giro. Uiteindelijk heb ik nog niet zo slecht geslapen. Op de tijdritfiets voelde ik me wel een stuk minder, maar ik ben heel blij om hier te mogen zijn. Ik vind het wel heel jammer voor Jan Tratnik. Ik wens hem veel beterschap", aldus Thomas Gloag.

Gloag is overigens niet van de minste. Vorige week eindigde hij nog 11e in het eindklassement van de Ronde van Romandië. Begin februari won hij de jongerentrui in de Ronde van Valencia en vorig jaar won hij een etappe in de Ronde van de Toekomst.

Giro d'Italia
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos ┬ę 2023