'Olav Kooij vertrekt bij Jumbo-Visma, Team DSM en Franse ploegen willen hem contracteren'

Olav Kooij zou voor een vertrek staan bij Jumbo-Visma. De sprinter kan bij de Nederlandse ploeg niet voorzien worden in zijn ambities.

Classic Brugge / De Panne 2023

Nieuws uit het kamp van Jumbo-Visma met betrekking tot volgend jaar. Eerder onthulde Het Laatste Nieuws al dat Matteo Jorgenson volgend seizoen de rangen waarschijnlijk komt versterken, maar nu komt het medium ook naar buiten met een opvallende vertrekker: Olav Kooij zal volgend seizoen niet meer voor de Nederlandse ploeg rijden.

De krant schrijft dat Kooij de ambitie heeft om de Tour de France te rijden en dat Jumbo-Visma met alle klassementsrenners geen plekje vrij kan en wil maken voor de Zuid-Hollander. Over belangstelling heeft Kooij overigens niets te klagen, want onder meer Team DSM en enkele Franse ploegen zouden naar zijn handtekening dingen.

Merijn Zeeman noemde Kooij vorig jaar nog een van de grote dilemma's binnen de ploeg. Zeeman toen: "Ik beloof hem geen gouden bergen, maar zeg wel dat er altijd topsportwetten optreden. Die treden in werking als je laat zien dat je beter bent dan een ander."

Wie wel blijft bij Jumbo-Visma is Tosh Van der Sande. De Belg kwam in 2022 over van Lotto Soudal en heeft indruk gemaakt als veelzijdige knecht.

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023