Pieter Serry stelt Evenepoel en België gerust na val: 'Enkel gekneusde pols en wat schaafwonden'

De derde etappe verliep minder goed dan gehoopt voor Pieter Serry. De helper van Remco Evenepoel kwam namelijk in een afdaling ten val.

UAE Tour 2023 men 2023 stage-6

Door de natte weersomstandigheden was de laatste afdaling tijdens de derde etappe bijzonder verraderlijk. Er werd door meerdere renners gevallen, waaronder een helper van Remco Evenepoel. Pieter Serry kwam namelijk in aanraking met het asfalt, maar in zijn vlog voor Het Nieuwsblad vertelt hij dat de schade gelukkig meevalt.

"Een iets minder leuke vlog deze keer", begint Serry zijn verhaal. "Ik ben jammergenoeg gevallen in een afdaling. Twee jongens voor mij misten hun bocht en ik kon jammergenoeg geen kant meer op. Ik ben dan ook over ze heen gevallen."

Toch oogde de Belg opgewekt. "Gelukkig valt de schade goed mee. Bij dezen kan ik iedereen geruststellen. Enkel een gekneusde pols en wat schaafwonden, maar het kon zeker slechter. Morgen (vandaag, red.) is een belangrijke rit voor ons, maar dat komt wel goed. Hopelijk heb ik morgen (vandaag, red.) een betere vlog."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023