📸 Wout van Aert (zonder snor) bereidt zich komende weken in Sierra Nevada voor op Tour

Na een voorjaar met gemengde gevoelens en een welverdiende vakantie, begint Van Aert de voorbereidingen op het tweede seizoensdeel.

Wout van Aert, Tiesj Benoot en Christophe Laporte vertoeven sinds vandaag in de Sierra Nevada, een gebergte in het zuiden van Spanje (Andalusië). De drie Jumbo-Visma renners zullen er de komende drie weken een hoogtestage afwerken, als voorbereiding op het tweede deel van het seizoen.

Over minder dan twee maanden (1 juli) vindt in Bilbao immers al de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk plaats. De eerstvolgende koers op het programma van Wout van Aert is de Ronde van Zwitserland (11 juni), waar ook Mathieu van der Poel aan de start zal verschijnen. Die laatste traint op dit moment aan de Spaanse kust.

Van Aert, Benoot en Laporte kozen op dag één voor een ritje van 77 kilometer, goed voor 2420 hoogtemeters. "De komende drie weken zal ik op de top van een berg zitten", klinkt het. De drie namen ook een foto op één van de cols, waarop nog een beetje sneeuw te zien is.

Snor

Na zijn voorjaar nam Van Aert enkele weken vakantie. In de zetel hangen is echter niet aan hem besteed. Zo trok hij bijvoorbeeld met enkele vrienden op bikepackavontuur naar de Champagnestreek en trok hij regelmatig de loopschoenen aan.

Tijdens die 'vakantie' zorgde Van Aert voor wat opschudding bij zijn fans, door een snor te laten groeien. De meningen waren verdeeld, maar voor wie geen fan is, heeft Van Aert goed nieuws. Hij beschikt niet langer meer over een 'moustache'.

Pelotonpraat
  • Foto: Strava/Wout van Aert