Geraint Thomas grapt: 'Wiens idee was het eigenlijk om de Giro in Wales te houden dit jaar?'

Geraint Thomas vat het pokkeweer in de Giro tot nu toe goed samen met een vleugje typsich Britse humor erbij..

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - Teams Presentation

Regen, regen, regen. Gisteren viel het, nota bene in Zuid-Italië, de hele dag met bakken uit de hemel in de veelbesproken vijfde etappe van de giro. In eerdere ritten kregen de renners ook al te maken met het hemelwater. Het kwam Geraint Thomas allemaal iets te bekend voor..

De Welshman van INEOS Grenadiers woont weliswaar al enige tijd in het normaal gesproken zonnige Monaco en had bij zijn keuze voor de Giro dit jaar ongetwijfeld in het hoofd dat hij met een lekker zonnetje op de bol door Bella Italia zou cruisen.

De waarheid is dat het behoorlijk k*tweer is en het voorlopig meer op zijn eigen Wales lijkt. Dat weet Thomas, die op Twitter en in zijn podcast wel vaker zijn typisch Britse onderkoelde tentoonspreidt, in een mooi tweetje samen te vatten.

Vandaag lijken de weergoden Geraint Thomas en zijn collega's wat gunstiger gezind: in de ochtend kan er nog een buitje vallen, maar ’s middags lijkt het droog te zijn met wat zonneschijn en 18 graden. De renners starten in Napoli en een lus van 162 kilometer brengt ze daar ook weer terug. Het is op papier geen heel lastige rit.

Pelotonpraat
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023