Ben Healy imponeert andermaal met ritzege in Giro: 'Ik wist dat ik goede benen had en een solo is altijd beter'

Ben Healy heeft op prachtige wijze de achtste etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Ier was verreweg de beste uit de kopgroep.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Op vijftig kilometer van de meet viel hij aan op een steil klimmetje en er was geen medevluchter die ook maar in de buurt kwam van de renner van EF Education-EasyPost. Na afloop legde hij uit waarom hij al zo vroeg solo verderging. "Een solo is altijd beter. Ik had niet altijd het vertrouwen dat ik zou winnen, maar ik wist dat ik goede benen had. Ik probeerde het gewoon, het was een goede dag."

Het is een volgend hoofdstuk in zijn doorbraak van dit seizoen, want Healy werd eerder in het voorjaar al tweede in de Amstel Gold Race en vierde in Luik-Bastenaken-Luik. "Het is prachtig om deze goede weken op deze manier af te sluiten." Het is al de derde overwinning van Healy dit seizoen.

De eerste twee zeges vonden ook plaats in Italië. "Koersen in Italië liggen me, want ook in het verleden won ik daar al mooie koersen. Het is een mooie lijst om tussen de Ierse renners te staan die wonnen in de Giro. Ik ben trots dat ik daartussen sta", besloot Healy.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023