Twitteraars grappen: wat als het Eurovisie Songfestival een wielerwedstrijd was...

Een Twitter-account stelde z'n volgers de vraag: met welke wielerwedstrijd zou je het Songfestival vergelijken? Er zitten grappige en originele antwoorden bij!

Wij als wielerfans zijn natuurlijk helemaal in de ban van de Giro, maar veel mensen worden ook helemaal enthousiast van het Eurovisie Songfestival. Slovenië had Tadej Pogacar als verrassende rapact kunnen sturen, misschien hadden ze daarmee Zweden van de overwinning kunnen houden..

Enfin, dat over Pogacar en z'n rapkunsten is een grapje natuurlijk. En zo worden er wel meer grappen gemaakt over het Songfestival in de wielerwereld. Zo vroeg het Twitter-account Cafe Roubaix aan z'n volgers met welke wielerwedstrijd ze het Songfestival zouden vergelijken.

Er zaten heerlijke antwoorden bij. Een bloemlezing!

Milaan-Sanremo werd veel genoemd vanwege de lengte

Josh moet aan de Vuelta denken

De Belgische wegen krijgen er weer eens van langs..

Het NK Tegenwindfietsen wordt er zelfs bijgehaald

Ad is vermoedelijk geen Songfestivalfan..

Bij Bram kunnen we dat vermoedelijk wel weglaten

Makk refereert aan een ander exotisch rondje

En de beste samenvatting van zowel Roubaix als Songfestival?

Naar wie gaan jouw douze points vandaag in de tijdrit van de Giro? Gaat Remco Evenepoel weer uithalen en in de vlakke tijdrit van ongeveer 35 kilometer net als in de openingstijdrit veel tijdwinst pakken op Primoz Roglic en consorten of was de tijd die Roglic gisteren pakte een voorteken?