Eerst door met Corona, nu opgeven: Sven Bystrom stapt uit de Giro

Sven Bystrom wilde graag doorkoersen in de Giro ondanks een positieve coronatest, maar hij is nu toch te ziek en geeft op.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Sven Bystrom zorgde tijdens de rustdag voor behoorlijk wat gefronste wenkbrauwen. De Noor maakte bekend door te willen koersen in de Giro, ondanks een positieve coronatest. Maar vlak voor de start van de tiende etappe is toch besloten om hem niet meer te laten starten. De renner van Intermarche - Circus - Wanty is onverhoopt toch ziek geworden.

In eerste instantie kreeg Bystrom groen licht van de organisatie om door te koersen, wegens de afwezigheid van symptomen. Maar in de nacht van maandag op dinsdag is hij plots toch ziek geworden en kan zodoende zijn weg niet vervolgen. Afgezien van de derde etappe, waarin hij zesde werd, reed Bystrom anoniem rond in de Giro.

Bystrom is niet de enige opgave vanuit het kamp van Intermarche - Circus - Wanty, Rein Taaramäe zal ook geen rugnummer meer opspelden in deze Giro. De Est heeft teveel last van maag- en darmklachten en keert uit voorzorg terug naar huis.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023