πŸŽ₯ Documentaire over Giro-deceptie van Evenepoel is in de maak: bekijk de eerste beelden

Een documentaire over de 'mislukte' Giro van Remco Evenepoel biedt een uniek kijkje achter de schermen, vandaag werden de eerste beelden online gezet.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 9

De Giro van Remco Evenepoel liep uit op een deceptie, de Belgische topfavoriet verliet de wedstrijd na negen dagen wegens een positieve coronatest. Later dit jaar verschijnt er een documentaire over de emotionele achtbaan die Evenepoel heeft doorgemaakt voor, tijdens en na de Italiaanse grote ronde. De Docu zal te zien zijn op Streamz, het streamingsplatform van DPG Media.

Een exacte verschijningsdatum is nog niet aangekondigd, liefhebbers zullen dus nog even moeten wachten. Maar de documentairemakers hebben al wel een teaser online gezet. Bekijk de beelden hier:

De Belgische mediamaker, Robert Van Impe, is initiatiefnemer voor de documentaire. Hij volgde de wereldkampioen op de voet tijdens de Giro d'Italia en dat levert een flink aantal unieke beelden op. In de driedelige film wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de laatste dag van Evenepoel in de Giro. "Sorry dat ik jullie verlaat, jongens. Ik hoop dat ik niet ga huilen, want dan huilt iedereen. Maar zelf heb ik al een aantal keer gehuild", vertelde de Belg tijdens een emotionele samenkomst met ploeggenoten.

Het voortijdig staken van de Giro heeft er mentaal behoorlijk ingehakt bij Evenepoel, dinsdag reageerde hij voor het eerst zelf op zijn opgave. "Het was emotioneel heel zwaar, ik ben geen robot."

De Belgische veelwinnaar heeft inmiddels wel weer groen licht gekregen om te trainen. Er gaan geruchten rond dat Evenepoel een deelname aan de Ronde van België overweegt (14-18 juni).

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos Β© 2023