Remco Evenepoel: 'Kritiek na opgave was emotioneel heel zwaar, ik ben geen robot'

Remco Evenepoel doorbreekt de stilte na zijn opgave in de Giro en spreekt over één van de grootste tegenslagen in zijn jonge carrière.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Negen dagen na zijn negatieve coronatest en opgave in de Giro laat Remco Evenepoel weer van zich horen. De wereldkampioen deelde een lang en emotioneel bericht op Instagram en had het onder meer over de vele kritiek die hij over zich heen kreeg.

"Laten we starten met het positieve nieuws", begint hij. "Na de medische screenings van vandaag kreeg ik groen licht om weer te gaan trainen en na te denken over nieuwe doelen. Ik wil in de eerste plaats mijn echtgenote en ouders bedanken voor de steun van de afgelopen dagen. Ook mijn naaste familieleden en vrienden hebben mij enorm gesteund."



Vervolgens blikte hij terug op zijn onfortuinlijke opgave. "Dat was absoluut één van de moeilijkste tegenslagen in mijn nog zeer prille carrière. Het was een zeer brutaal einde van wat een mooi verhaal had kunnen zijn. Ik heb me zes maanden voorbereid op dit hoofddoel. Opofferingen, lange dagen in de regen, lange periodes weg van huis.... Alles verliep volgens plan, maar zo gaat sport nu eenmaal. Ups & downs horen erbij en ik moet dat accepteren."

Kritiek

Wat hij niet kan accepteren, zijn de 'valse en negatieve opmerkingen' die hij kreeg na zijn opgave. "Ik ben niet het type persoon dat zich gaat verstoppen of bang is om te verliezen. De laatste dagen waren emotioneel erg zwaar door deze opmerkingen."

"Ik wil iedereen eraan herinneren dat ik geen robot ben. Ik ben ook maar een normaal mens, echtgenoot, zoon, teamgenoot met gevoelens..."

Ik kijk er echt naar uit om nieuwe doelen te stellen en voel me klaar om er een mooi tweede deel van dit tot nu toe mooie seizoen van te maken", aldus Remco Evenepoel.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023