📸 Australisch BMX-team vlak voor Olympische Spelen beroofd in Brussel

De Australische bmx'ers hadden hun fiets gelukkig veilig op hun kamer bewaard.

Olympische Spelen

Het Australische BMX-team vertoeft in aanloop naar de Olympische Spelen in België en daar hebben ze woensdag ongewenst bezoek gekregen. In Brussel sloegen dieven de ruiten van hun busje in, waarna het busje helemaal werd leeggeroofd.

Australisch BMX-kampioen Logan Martin deelde de beelden via Instagram. "Er is vannacht ingebroken in ons busje", klinkt het. "Gelukkig stonden de meeste spullen op onze kamer en we hebben ook veel spullen kunnen recupereren."

"Ik ben mijn portemonnee, rugzak en nog een paar andere dingen kwijt maar over het algemeen viel de schade nog mee. Het is jammer dat mensen de behoefte hebben om dit soort dingen te doen." De fietsen werden gelukkig niet gestolen. Veel gestolen inhoud werd verderop teruggevonden in een grasperkje.

Politiezone Brussel Noord onderzoekt de diefstal. "We kunnen bevestigen dat het busje van de Australische delegatie BMX voor de Olympische Spelen bestolen is, al is het nog niet duidelijk wanneer dit was en wat de precieze omstandigheden zijn. Het onderzoek loopt nog volop.”