🎥 Spectaculaire huldiging Evenepoel: fraaie gouden fiets, Eddy Merckx, laaiend enthousiast Anderlecht-stadion

Voor Remco Evenepoel was het zaterdag huldigingsdag na zijn succesvolle Olympische Spelen. Hij kreeg een enorm onthaal bij zijn oude club Anderlecht. 

remco evenepoel in stadion anderlecht

In Nederland behaalde Harrie Lavreysen (op moment van schrijven...) twee keer goud op de fiets in Parijs, maar België heeft natuurlijk z'n eigen goudhaantje op twee wielen: Remco Evenepoel. Hij pakte goud op de tijdrit en zette ook de wegrit naar zijn hand onder de Eiffeltoren.

Eddy en Evenepoel samen op de middenstip

Dat moet natuurlijk gevierd worden. Dat deed Evenepoel al in Parijs, waar hij lekker stond te hakken in het Belgium House met YouTuber Average Rob aan zijn zijde. Maar eenmaal thuis deed hij het dunnetjes over in Brussel, voor een nog veel groter publiek. Anderlecht speelde daar zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen (1-1 tegen OH Leuven, doelpunt Kasper Dolberg) en die club zette z'n verloren zoon in het zonnetje.

Evenepoel speelde vanaf zijn vijfde tot en met zijn zestiende - met een paar jaartjes PSV tussendoor - voor de Brusselse voetbalgrootmacht en dat willen ze weten bij Paars-Wit. Voor de aftrap kreeg Evenepoel er een heel mooie huldiging met niemand minder dan Eddy Merckx die hem opwachtte bij de middenstip nadat hij z'n ererondje had gedaan. Hier zie je de beelden.

Gouden fiets

Daarmee was de huldiging nog niet gedaan, want eerder op de dag was er al de R.EV Ride, waarin meer dan 2000 toerfietsers een ritje met Evenepoel konden maken, over de Muur van Geraardsbergen naar de plaats waar hij opgroeide, Schepdaal. Daar werd hij gehuldigd op een podium. Z'n fietssponsor Specialized had naar goed olympisch wielergebruik een heel mooie gouden fiets voor hem laten maken.

Het was wel een behoorlijk emotionele dag voor Evenepoel, want hoewel veel mensen heel bij waren, was het voor de Belg zelf ook verdrietig: eerder deze week overleed de opa van zijn vrouw Oumi. In Schepdaal werd een minuut stilte gehouden op het podium.

Evenepoel en z'n gouden fiets zijn dit seizoen in ieder geval nog te bewonderen in de Tour of Britain (vanaf 3 september) en het WK in Zürich. Hij zinspeelde ook nog op deelname aan de Renewi Tour (de voormalige Benelux Tour), die van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september wordt gereden. Normaal gesproken zal de Ronde van Lombardije ook nog wel op z'n programma staan.

Pelotonpraat
  • Twitter Noblesse Obliege