📸 Goud, goud en nog eens goud! Dit is de nieuwe outfit van Remco Evenepoel, met gouden details

Remco Evenepoel hervat de competitie in de Tour of Britain, waar hij zijn nieuwe outfit met gouden details voor het eerst draagt. 

Evenepoel gouden shirt

Na een rustperiode vol festiviteiten, waarin Remco Evenepoel even helemaal geen zin had in het profbestaan, hervat de dubbele olympisch kampioen vandaag de competitie. De Belgische kopman van Soudal Quick-Step rijdt de Tour of Britain en doet dat in stijl.

Gouden mouwtjes

Evenepoel treedt in Groot-Brittanië voor het eerst aan in zijn nieuwe tenue. Als olympisch kampioen ben je namelijk gerechtigd om vier jaar lang gouden mouwtjes te dragen. Dat doet Evenepoel ook, maar het 24-jarige fenomeen gaat gehuld in nog veel meer goud, zo valt te zien op zijn Instagram-account.

Evenepoel draagt vanaf heden niet alleen gouden mouwtjes, maar ook zijn op sokken en in zijn shirt zitten details verstopt die verwijzen naar zijn titel(s) op de Olympische Spelen in Parijs. "Nieuwe outfit, nieuwe details, nieuwe energie", schrijft De Aerokogel van Schepdaal als bijschrift onder de foto's op social media.

Wereld- en olympisch kampioen

Evenepoel rijdt de komende vier jaar in een tenue dat tot de verbeelding spreekt. Het shirt laat voor een gedeelte zijn nu al bomvolle palmares zien. Zo draagt hij niet alleen het goud op zijn mouwen, maar daaronder ook de regenboog-mouwtjes, verwijzend naar zijn WK-titel op de weg in 2022.

In tijdritten zal Evenepoel eveneens een dergelijk tenue dragen, aangezien hij in die discipline ook al een olympische- en wereldtitel op zijn naam heeft staan. De kans zit er bovendien in dat hij volgend seizoen wéér een ander shirt draagt op de weg. Evenepoel mikt dit najaar namelijk op het WK in Zürich, waar hij op het pittige heuvelparkoers een grote favoriet is voor de overwinning. Volgend jaar in de regenboogtrui mét gouden mouwtjes? Wie weet!