Geen risico op vervelende tienermeisjes: Nederlandse renners slapen in bos ver weg van Parijs

In aanloop naar de Spelen kunnen Mathieu van der Poel & co rustig in het bos trainen in plaats van in het drukke centrum van Parijs.

Van der Poel

De Nederlandse renners en rensters die op de Olympische Spelen in Parijs hun land mogen verdedigen, zullen de komende weken van een ongestoorde nachtrust kunnen genieten. De wielerbond heeft namelijk een volledig hotel afgehuurd in de middle of nowhere.

Hotel Centre Port-Royal ligt in natuurpark Régional de la Haute Vallée de Chevreuse, zo'n 40 kilometer ten zuiden van Parijs. Ver weg van het het atletendorp, de hectiek en het olympisch gevoel in de Franse hoofdstad.

Veel rustiger kan het haast niet. In het hotel slapen ook enkel Nederlandse renners en rensters. Dat zal vooral Mathieu van der Poel graag horen. De wereldkampioen verbleef twee jaar geleden een nachtje in een Australische cel, nadat hij het aan de stok kreeg met enkele tienermeisjes die 's nachts herhaaldelijk op de deur van zijn hotelkamer klopten.

'Heerlijk'

De meeste vinden een verblijf midden in bossen geweldig. "Ik ben net terug van een hoogtestage in Frankrijk, van de rust in de Alpen", zegt Demi Vollering aan AD. "Toen we woensdag het tijdritparcours verkenden in het centrum, merkte je gelijk die gekte en drukte. Eén dag daar en de taxichauffeurs zijn alweer boos. Hier in het bos trainen is heerlijk."

Toch mist ze ook wel een beetje de sfeer van het olympisch dorp. "Ik heb nog nooit een olympisch dorp van binnen gezien. In Tokio zaten we in lockdown, nu hier in de rust. Ik wil de komende week wel eens de sfeer proeven in het olympisch dorp."

Achtergrond
  • Booking.com