Deze blikvangers betwisten straks de Vuelta a España

De nummers één, twee en drie van de Tour zullen er niet bij zijn, maar er zijn genoeg andere toppers die zich wél wagen aan de Vuelta. 

Vuelta

Het is dit jaar een drukke wielerzomer. De Tour de France is nog maar pas voorbij of de Olympische Spelen staan al voor de deur. En over drie weken (17/08 - 08/09) gaat de Vuelta a España al van start!

De Ronde van Spanje start dit jaar met een individuele tijdrit in Lissabon en eindigt met een individuele tijdrit in Madrid. Zoals elk jaar is het een feest voor klimmers. Het is vooral uitkijken naar de etappes die finishen op de loodzware Picón Blanco en Lagos de Covadonga.

De grote tenoren lijken de Vuelta dit jaar te skippen. Tadej Pogacar heeft al een Giro én Tour in de benen (hij won zelfs beiden koersen) en bevestigde al dat hij met zekerheid niet aan de start zal verschijnen.

Ook Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel hebben geen zin om zich nog eens drie weken af te beulen in Spanje. Primoz Roglic is dan weer onzeker vanwege een breuk in de onderrug.

Veel subtoppers

Heel wat subtoppers krijgen op die manier een unieke kans om eens een grote ronde te winnen. Het belooft alvast een razendspannende en vermakelijk spektakelstuk te worden, want Adam Yates, Juan Ayuso, Joao Almeida, Aleksandr Vlasov, Mikel Landa, Enric Mas, Daniel Felipe Martinez en Sepp Kuss staan momenteel op de (niet definitieve) deelnemerslijst en mogen allemaal dromen van de rode trui.

De grootste blikvanger is echter een Belg. Wout van Aert zal zo goed als zeker zijn debuut in de Vuelta te maken! Met een beetje geluk staat zelfs Mathieu van der Poel aan de start, want ook hij overweegt een eerste deelname aan de Vuelta.

Andere namen

Andere interessante namen die de koers kunnen kleuren zijn Cian Uijtdebroeks, Lenny Martinez, Isaac del Toro, Antonio Tiberi, Nairo Quintana, Mattias Skjelmose, Richard Carapaz, Maxim Van Gils, Lennert Van Eetvelt, Einer Rubio, Florian Lipowitz, Dylan van Baarle, Rigoberto Uran, Gerben Thijssen en Giulio Ciccone. De volledige (voorlopige) deelnemerslijst kan u hier terugvinden.

Nieuws
  • Cor Vos