📸 Grappige fotoshop: waarom de Giro-etappe van gisteren eigenlijk op het lijf van Roglic was geschreven

Huh, het was toch een sprintersrit? Ja, maar toch was dit stiekem - gezien zijn verleden - een kolfje naar de hand van Primoz Roglic..

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 16

In de bergrit van dinsdag verloor Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic kostbare tijd in de strijd om het roze. Sepp Kuss hield de schade beperkt met een indrukwekkende rit (dat zeggen ook de data die hij vrij gaf). Gisteren stond er een heel andere rit op het programma en kon Roglic verder herstellen van z'n valpartijen eerder deze Giro.

Hij deed dat op z'n oude vertrouwde Cervélo, maar had hij de etappe vanuit de bergen naar de kust niet op een andere manier moeten aanvangen? Volgens een creatieve Twitteraar leende het profiel van de rit zich beter voor de oude passie van Roglic.

Wat hem betreft had de Sloveen zijn ski's weer onder moeten binden en de etappe als schansspringer moeten afwerken...

Vandaag moet Primoz Roglic ook weer bergaf, maar veel belangrijker: ook bergop. De finish van een rit met de nodige cols ligt bergop in skigebied Val di Zoldo, waar naartoe wordt geklommen in een finale met een tweetrapsraket. Eerst in een klim van tien kilometer, en dan na een korte afdaling nog bijna drie kilometer klauteren naar de streep.

Pelotonpraat
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023