Evenepoel beoogt comeback in de Ronde van Zwitserland, toertocht sta in de weg

Evenepoel hoopt in de Ronde van Zwitserland voor het eerst sinds de Giro een rugnummer op te spelden, maar zijn eigen toertocht zit hem wat dat betreft in de weg.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Gisteren berichtten we al over de mogelijke deelname van Primoz Roglic aan de Ronde van Zwitserland. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat Remco Evenepoel zich ook bij het deelnemersveld voegt. De Belgische wereldkampioen is momenteel aan het trainen in de Ardennen, maar maakt zich naar verluidt op voor een terugkeer in koers tijdens de Zwitserse etappekoers. Al moeten er nog wel een aantal hindernissen overwonnen worden voordat het zover is.

Evenepoel werkt hard aan een comeback nadat zijn Giro, wegens een positieve coronatest, in het water viel. De renner van Soudal-Quickstep is rustig bezig om nieuwe doelen te stellen. In eerste instantie leek het erop dat de klassementsrenner en tijdritspecialist zou terugkeren in de Ronde Van België, maar die optie lijkt nu van de baan.

Organisatie verwelkomt Evenepoel met open armen

Zodoende lijkt het erop dat de Ronde van Zwitserland de meest logische optie is voor een rentree. Van groen licht vanuit de ploeg is vooralsnog geen sprake.. Maar de organisatie laat wel weten dat ze Remco maar al te graag aan de start zien verschijnen. "Ik zou Evenepoel graag aan de start hebben. Als hij wil komen dan maken we zeker plaats", laat wedstrijddirecteur David Loosli weten aan Het Laatste Nieuws.

Er is echter één probleem: daags voor de start van de Ronde van Zwitserland wordt Evenepoel geacht bij zijn eigen toertocht: de Rev-ride. De ploegenpresentatie van de Zwitserse wielerwedstrijd komt daarmee in gevaar voor Evenepoel. "Iedere deelnemer hoort daar aanwezig te zijn", vertelt Loosli.

Maar de directeur houdt de deur op een kier. "In het verleden zijn er nog renners ingevlogen op de dag van de start wegens onvoorziene omstandigheden."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos ┬ę 2023