🎥 Zo ziet kou lijden eruit! Mannen van Tour de Tietema trillend als een rietje tijdens The Ride

Devin van der Wiel van Tour de Tietema laat zien hoe kou lijden op de fiets eruitziet. Hij trilt 7,3 op de Schaal van Richter in het filmpje!

Bas Tietema zelf rijdt inmiddels in de profploeg van Tour de Tietema, maar zijn maatjes waar hij eerst wieleravonturen mee beleefde zitten ook nog steeds op de fiets. Devin van der Wiel doet met twee vrienden die nog nooit fietsten mee aan The Ride en het weer zat bij de eerste rit nog niet echt mee.

The Ride is een evenement waarbij je van de Stelvio naar de Cauberg rijdt in acht etappes. Toerfietsers spelen op die manier even profrennertje, want alles - van eten tot slapen (wel in een tentje) - is voor je geregeld. Je hoeft zelf 'alleen maar' te fietsen.

Alleen maar staat niet voor niks tussen aanhalingstekens, want met z'n 1300 kilometer en 20.000 hoogtemeters is het geen kattenpis. En dan kan het weer ook nog eens tegenzitten. Daar hadden de deelnemers van deze editie in de eerste rit mee te maken.

Ze moesten een koude Stelvio beklimmen en in het verloop van de rit naar Oostenrijk begon het ook nog eens te regenen. Kou lijden dus. In dit filmpje zie je hoe Devin van der Wiel eraan toe is op een verzorgingspost. Hij wordt door de vrijwilligers opgewarmd met wat isolatiedekens, maar hij trilt als een rietje.

Van der Wiel ging de uitdaging aan met twee vrienden die nog nooit fietsten. De afgelopen maanden trainden ze veel, maar aan kou en regen doe je niet veel..

The Ride organiseert ook nog andere evenementen. Zo is er een graveleditie en zoeken ze ook de bergen op in The Ride Dolomites en The Ride Pyrenees. Ondanks de Engelse namen is de organisatie Nederlands (onder de bezielende leiding van Carlo van Nistelrooij). The Ride 2024 rijdt van Mont Ventoux naar de Cauberg (sinds enige tijd wisselen Stelvio en Ventoux stuivertje als startplaats.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Tour de Tietema