Eritreeër Natnael Tesfatsion verrast met derde plek in Dauphiné: 'Ik geloof in mezelf'

De jonge Eritreeër Natnael Tesfatsion sprintte in de tweede rit van de Dauphiné naar zijn eerste WorldTour-podium.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 7

Natnael Tesfatsion rijdt sinds dit seizoen in het shirt van Trek-Segafredo. De 24-jarige Eritreeër geldt als een talentvolle renner en reed al enkele knappe resultaten. Zo won hij vorig jaar de Koninginnenrit in de Adriatico Ionica Race door de Italiaanse kampioen Filippo Zana te kloppen op een zware slotklim. Enkele dagen eerder waren de rollen omgedraaid in de Giro dell'Appennino.

Nadat hij vanwege ziekte moest opgeven in de Giro, waagt de Afrikaan zich voor het eerst aan de Dauphiné. In de tweede etappe, met een licht oplopende finish in La Chaise-Dieu, sprintte hij naar een verrassende derde plek, na winnaar Julian Alaphilippe en olympisch kampioen Richard Carapaz. Dat is meteen ook zijn eerste podium in een WorldTour-koers. Tesfatsion was zelfs sneller dan klassementsleider en winnaar van de openingsetappe, Christophe Laporte!

"Ik voelde me heel goed vandaag", vertelde Tesfatsion na afloop, in zijn beste Engels, aan Cycling Pro Net. "Ik wilde niet veel risico nemen voor de sprint, maar heb uiteindelijk toch gevraagd aan mijn ploegmakker of hij een lead-out kon doen. Ik zag dat de andere renners moe waren."

Tesfatsion is zelf wat verrast over zijn eerste podium in de World Tour. "Het ging de hele dag op en af en de aankomst liep ook bergop, waardoor de sprinters niet konden meedoen. Alaphilippe ging echt snel in de sprint. Dit is een goed resultaat voor mij. Wanneer ik me goed voel maak ik me nergens zorgen om. Dan doe ik op elk terrein mee. Ik geloof in mezelf."

Achtergrond
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023