🎥 Emotionele Fred Wright in tranen na Britse titel, breekt bij vraag over Gino Mäder

Fred Wright werd Brits kampioen en droeg de zege op aan z'n vriend en ex-ploeggenoot Gino Mäder. In het interview werd het hem te veel.

Fred Wright pakte gisteren zijn eerste profzege en het was meteen een bijzondere: de Britse titel. Maar nog meer dan dat was het een eerbetoon aan Wright zijn overleden ploeggenoot Gino Mäder, die stierf na een val in een afdaling in de Ronde van Zwitserland.

Op de beelden van de laatste kilometer van de koers in Saltburn-by-the-Sea zie je Wright solo over de streep komen na een pittig klimmetje. Daarbij gaan zijn vingers naar de hemel. Daarna zie je bij Wright duidelijk de mixed feelings. Hij is blij met de zege, maar ook in tranen en wordt getroost door nummer twee James Knox.



In het interview na de race wordt ook Wright gevraagd naar zijn vriend en ploeggenoot Mäder en breekt hij. Enigszins verbouwereerd wijt hij er een paar woorden aan. Maar eigenlijk zegt z'n gezichtsuitdrukking veel meer.

Ook in bijna alle andere grote wielerlanden werden afgelopen weekend de titels verdeeld. Hier vind je een handig overzicht met alle kampioenen, zowel bij de heren als bij de dames. Wright zal na zijn nationale titel ook in de Tour de France een etappe proberen te winnen voor Gino Mäder.

Achtergrond
  • Beeld: screenshot Eurosport